Talent wordt gewaardeerd! 16 studenten krijgen studiebeurs

Op 16 november werden er 6 dutch digital delta Talent Grant en werden er 10 CA-ICT awards aan talentvolle studenten van het MBO (10), HBO (4) en WO (2) uitgereikt. De studiebeurzen, ter waarde van 2.500 euro werden mogelijk gemaakt door CA-ICT,  CGI en natuurlijk Global Knowledge.

Paul_Ridderhof_16nov17_(3605)_(1)

De noodzaak van investeren in talent

Bij Global Knowledge zien we het als een noodzaak om te investeren in het opleiden van jonge ICT-professionals. De vraag naar getalenteerde ICT-professionals is veel groter dan het aanbod. De studiebeurzen richten zich op talentvolle studenten die een ICT gerelateerde opleiding volgen op mbo,- hbo, en wo-niveau. Door te investeren in talentvolle studenten wordt het tekort aan goede ICT-professionals teruggebracht. We bieden studenten middels deze beurzen de kans om zich in aanvulling op hun opleiding verder te ontwikkelen.

Studiebeurzen besteden

De studiebeurzen worden door de studenten ingezet om bijvoorbeeld een vervolgopleiding te kunnen bekostigen, onderzoek te doen of om te investeren in een eigen onderneming. Zo gaat een van de studenten master Data Science in Engineering naar de Verenigde Staten afreizen, om aan Columbia University in New York onderzoek te doen naar automated machine learning. Wij zien het als een noodzaak om te investeren in het opleiden van jonge ICT-professionals. Ook naast hun opleiding, als extra toegevoegde waarde op de arbeidsmarkt