EINDELIJK: Scrum-principes waar we wat aan hebben

Om als Scrum-team succesvol te zijn, is kennis van Scrum belangrijk. De Scrum Master heeft de schone taak om zijn team te coachen op een juiste toepassing van Scrum. Maar er zijn meer succesfactoren. Teamvorming en -performance, individueel vakmanschap en een omgeving waarin teams kunnen excelleren zijn ook belangrijk.

Sinds juli jl. heeft Scrum.org vijf nieuwe Scrum waarden toegevoegd aan de Scrum-guide.

De 5 Scrum waarden

 • Commitment
  Alle scrumteamleden committeren zich persoonlijk aan het bereiken van de doelen van het scrumteam.
           
 • Courage
  De scrumteamleden hebben de moed (durf/lef) om het juiste te doen en te werken aan lastige problemen.
             
 • Focus
  Iedereen focust zich op het werk in de sprint en de doelen van het scrumteam.
        
 • Openness
  Het scrumteam en de stakeholders zijn het eens om open te zijn over al het werk en de uitdagingen tijdens de uitvoering van dat werk.
          
 • Respect
  Scrumteamleden respecteren elkaar als capabele onafhankelijke personen.

Het succesvol toepassen van Scrum is afhankelijk van de personen die steeds meer bedreven raken in het toepassen van deze vijf waarden.   

Scrum trainingen

Global Knowledge heeft twee relevante trainingen waarin deze waarden worden uitgewerkt.

Scrum Master (SCRUM-M)
In deze tweedaagse training leert u de beginselen van het Scrum -framework - in lijn met de examendoelstellingen van het SCRUM.org Professional Scrum Master I-examen. Denk hierbij aan rollen, events, backlogs en regels. Ook product backlogs, user story’s, planning, kwaliteit, burndown charts en velocity komen aan de orde. Na deze training is het fundament voor een succesvol examen voor de cursist gelegd.
     
Meer informatie over deze training >>
                 
Soft Skills for Agile Workers (SSA)
De praktische toepassing van SCRUM, ofwel de ‘zachte’ persoonlijke vaardigheden die nodig zijn om als team succesvol te zijn, komen in deze vierdaagse training aan de orde. In deze training staan de Scrum waarden centraal en is er aandacht voor dienend leiderschap, coaching, samenwerken, feedback en persoonlijke effectiviteit. Er is veel aandacht voor het bouwen van een high performing team. U leert de vaardigheden die nodig zijn om uw bijdrage te leveren aan het ontwikkelen van een echte Agile cultuur waarin de Scrum-waarden Commitment, Focus, Openness, Respect en Courage écht tot leven komen.
    
 Meer informatie over deze training >>