Citrix neemt VDI-leverancier Unidesk over

Afgelopen week vond in Anaheim in Californië de Citrix Summit plaats. Citrix maakte tijdens deze partnerconferentie bekend dat het Unidesk heeft overgenomen. Unidesk biedt vdi-management voor vdi-omgevingen van onder andere Citrix, VMware en Microsoft.

Unidesk, dat al geruime tijd samenwerkte met Citrix, is bekend om haar application-layering software. De Unidesks-technologie zal in de nabije toekomst worden geïntegreerd in de XenApp- en XenDesktop software van Citrix.

Unidesk maakt het met haar application layering technologie mogelijk om een compleet besturingssysteem of een enkele applicatie on demand en virtueel uit te leveren. De layer wordt hierbij als disk gekoppeld aan het systeem om vervolgens naadloos te werken dankzij de uitstekende integratie technologie van Unidesk. Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk om een Word-installatie op honderden cliënts te laten draaien met één simpele application layer die on demand wordt geleverd. Ook een complete Windows-installatie kan op deze manier eenvoudig worden uitgerold. Doordat de software van Unidesk het beheer van applicaties flink vereenvoudigd, heeft Unidesk een sterk toenemende populariteit bij grote organisaties.

Na de overname

Ook na de overname door Citrix blijft de technologie van Unidesk overigens gewoon beschikbaar voor Microsoft en VMware. Citrix verstevigd met de overname van Unidesk haar positie in de cloudmarkt en krijgt het de beschikking over uitstekende technologie om apps en pc’s on-demand beschikbaar te maken in de cloud. Met Unidesk wordt het voor organisaties een stuk eenvoudiger de overstap naar de cloud te maken. Het is echter ook mogelijk om Unidesk gewoon on premise te gebruiken. Wanneer en hoe de technologie van Unidesk na de overname van Citrix in het trainingsprogramma zal terugkomen is op dit moment nog niet bekend.