In deze sectie

Deel deze pagina

Experience Training

experience_training_788

Mensen houden van nature vast aan wat veilig en vertrouwd is. Als je als organisatie wilt veranderen, als individu wilt groeien en als team wilt excelleren, moet je dingen durven loslaten. Dat gaat niet vanzelf en is vaak erg moeilijk. Het vereist namelijk moed, inzicht in je eigen kwaliteiten en valkuilen en een veilige omgeving waarin je dat inzicht kunt verkrijgen en vervolgens jezelf kunt ontwikkelen.

Speciaal voor IT-professionals is in samenwerking met Sven Polak een trainingsvorm ontwikkeld die aanvullend is aan de bestaande aanpak van Global Knowledge: Experience Training. Beleving en ervaring staan centraal in deze aanpak! Aan de ene kant ervaar je jezelf, je natuurlijke gedrag en de reactie daarop; aan de andere kant zorgen wij dat je direct ervaart wat het kan opleveren als je dingen anders doet: een high-impact ervaring.

In tegenstelling tot traditionele trainingen, bestaat 80% van de trainingstijd van een Experience Training uit praktijkoefeningen met gebruikmaking van acteurs, cameramannen en coaches. Het is dus vooral een kwestie van doen! Eerst het ‘ervaren’ en dan pas het ‘waarom’. Juist bij een doelgroep die gewend is om eerst de theorie te leren om die vervolgens in de praktijk te proberen is dit een bewezen succesvolle aanpak, omdat het omkeren van de leerervaring ervoor zorgt dat deze beter beklijft.

Er zijn twee standaardtrainingen die als Experience Training in het open rooster worden verzorgd:

Ook is het mogelijk om bestaande trainingen als Experience Training te verzorgen voor een hogere impact en verbeterd langdurig rendement. Het is eveneens mogelijk om trainingen te combineren en een hybride training (dus gecombineerd als traditionele én Experience Training) te verzorgen. Onderstaande trainingen lenen zich goed om, bijvoorbeeld in-company, als high impact Experience Training te verzorgen:


Experience Training is dé bewezen aanpak voor een high-impact trainingservaring met blijvend resultaat. Voor iedere situatie en ieder type organisatie kan een maatwerktraining worden samengesteld. Herkent u onderstaande situaties en wilt u deze doorbreken?

  • Samenwerking in het team is niet optimaal. In de loop van de tijd zijn er patronen en gedragingen ontstaan die negatief uitpakken voor de sfeer, de veiligheid en de prestaties van het team.
  • Medewerkers zijn taakgericht maar laten geen passie zien in hun werk.
  • De IT-professional weet precies waar hij mee bezig is, maar kan er geen inspirerende presentatie over geven.
  • Individuele medewerkers lopen tegen hun eigen barrières aan doordat ze in ‘live’, dus face-to-face-communicatie, niet succesvol zijn.
  • Klantgerichtheid en perceptie/kwaliteit van de dienstverlening is niet op het juiste niveau.
  • Medewerkers vinden het moeilijk om elkaar aan te spreken, waardoor het team zich onvoldoende ontwikkelt.
  • Na het verzorgen van Experience Trainingen, is het mogelijk om (individuele) coaching aan te vragen om ervoor te zorgen dat het resultaat geborgd blijft. Dit kan teamcoaching zijn, 1-op-1-coaching en interactieve videocoaching.

exxperience_training_schemaAdvies nodig?

Wilt u advies of meer informatie over een Experience Training, dan kunt u hierover natuurlijk bellen met onze opleidingsadviseurs (030) 60 89 444, op onze website chatten, of een e-mailen naar info@globalknowledge.nl